comments on live shows


♣︎

Tijdens hun concert  in onze serie 'De Maandag van Van Meurs' wisten Pascale Michiels en Kathleen Vandenhoudt het publiek diep te raken met hun

prachtige samenzang, bijzondere instrumentatie en persoonlijke liedjes, dit leverde het duo een zeer welverdiende encore op. We zullen Billy & Bloomfish graag weer uitnodigen. 

Ankie Keultjes van Meurs 

de maandag van Meurs


♣︎

Voor één keertje trek ik de schoenen aan van een echte muziekrecensent. Dan kan ik sterretjes uitdelen, u kent dat wel: 5 sterren voor een fenomaal optreden, 1 sterretje voor een flop op alle vlakken. Wel, voor Billy & Bloomfish in Komdis vorige vrijdag kom ik sterretjes te kort, ik ga er met veel plezier dan ook 6 uitdelen. Een fenomenale avond was het.
Ster 1 is voor het vakmanschap. Kathleen Vandenhoudt en Pascale Michiels weten perfect hoe ze zich op een podium moeten gedragen. Meer zelfs: het is hun tweede thuis.
Ster 2 gaat naar het geniale songschrijverstalent. Billy & Bloomfish schrijven hun eigen werk en dat is authentiek en puur, uit het leven gegrepen. Niet voor niets draagt hun laatste album de veelzeggende titel 'Happy imcomplete', een meesterwerkje van zeldzame makelij.
Ster 3 gaat naar de grandioze opbouw van hun set. Eigen nummers worden vakkundig afgewisseld met doordachte en perfect op hun lijf geschreven covers (bijvoorbeeld het slotnummer 'Deeper well' van Emmylou Harris) en de bloedmooie bis van Grant Lee Buffalo.
Ster 4 delen we uit voor de hemelse samenzang. 'Trick 's on me', het laatste nummer voor de pauze, toonde aan dat het duo in staat is om hun stemmen naadloos en vol emotie in elkaar te laten vloeien en even later weer los te laten in een zee van rauwe puurheid. Als engeltjes op uw tong pissen is de geest van het backgroundkoor van Leonard Cohen (The Webb Sisters en Robinson) heel nabij en in de ruwere momenten kwam John Hiatt om het hoekje kijken.
Ster 5 gaat naar datgene wat dikwijls het verschil maakt in het leven, maar zeker ook in de muziek. De passie en de gedrevenheid van beide dames is mooi om naar te kijken en te luisteren. Puur genot en van uitzonderlijk hoog niveau.
En ster 6, die gaat naar de onmiskenbare match tussen de artiesten en Komdis. Dit klikte van de eerste minuut tot en met de laatste. Het huiskamerconcept met zijn luisterend publiek werd door Billy & Bloomfish omarmd en dat zorgde voor een onwaarschijnlijk warme sfeer. En iedereen keerde dan ook 'complete happy' huiswaarts.
Bedankt Pascale en Kathleen voor deze wondermooie, pakkende avond.

Marc Deckx

Komdis huiskamerconcerten


♣︎

Recht naar het hart !

Bré


♣︎

In de intimiteit van een Schotens sprookjeshuis beleefde ik een avond vol Billy & Bloomfish. Een huisconcert werd een thuis, met ogen gesloten en open mond. Twee muzikanten, twee doorleefde zielen. Maar nooit eerder hoorde ik twee stemmen die zo één werden, alsof ze voor mekaar bestemd zijn. Laat de alsof maar achterwege. Feit, feestelijk feit. Billy & Bloomfish hebben er een grote fan bij, en hoe. Ik kijk al uit naar een volgende avond waar roots, blues en een eindeloos palmares aan diepe zieleroerselen samensmelten. Merci, van ganser harte en tot snel !

Emanuel Maes


♣︎

Sing us to the moon ......

Cath♣︎

Onlangs een fantastische avond beleefd, waarop ik met open mond heb zitten luisteren naar Billy en Bloomfish. 
Het geheel was van een wonderlijke schoonheid, rustig, pakkend, en harmonieus. Ik was enorm verrast dat het mij zo naar de keel greep. Ik zat dikwijls met tranen in de ogen. 
Die harmonie, de ongelooflijk juiste muziek en sfeer van elke song...Wat een mooie teksten ook! 

Wat een fijne madammen moeten die twee zijn. Alles is heel doorleefd en met een broze, kwetsbaarheid geschreven. En dat alles verpakt onder een dikke laag stoerheid...

Ik heb prompt een paar cd’s gekocht na afloop. 
De stemmen gaan zo mooi samen, dat ik er, elke keer als ik de cd beluister, nog kippenvel van krijg. Schoonheid raak je nooit beu.

Ik raad iedereen die ik ken dan ook aan om naar B&B  te gaan luisteren. Ik zeg tegen iedereen dat dit het mooiste is wat ik de afgelopen jaren heb gehoord en gezien. 

En twijfel niet als je een cadeautje zoekt voor goede vrienden: de CD Happy Incomplete van Billy & Bloomfish natuurlijk! Maar bewaar hem enkel voor goede vrienden want het is balsem op de ziel en troost voor mindere dagen. Ze zullen jou er eeuwig dankbaar voor zijn 

Reinhilde Dewit


♣︎